Στα €758 εκ. οι αποζημιώσεις του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων

20.11.2013

Στα €758 εκ. οι αποζημιώσεις του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατέβαλε € 758 εκ. σε αποζημιώσεις του κλάδου αυτοκινήτων το 2012, σύμφωνα με μελέτη που κατάρτισε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την Ασφάλιση Αυτοκινήτων έτους 2012.

Η μελέτη της ΕΑΕΕ δίνει μια συνολική εικόνα του κλάδου Αυτοκινήτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη παρουσιάζοντας εκτός από στατιστικά και οικονομικά και άλλα στοιχεία που αφορούν τα τροχαία ατυχήματα, τους παθόντες, τις επικίνδυνες παραβάσεις κ.λπ.

Η ασφάλιση αυτοκινήτου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους δραστηριοποίησης της αγοράς, όπου συμμετέχουν 31 ασφαλιστικές επιχειρήσεις και αποτελεί το 34,5% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων.

Το 2012, η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου Αυτοκινήτων εμφανίζεται μειωμένη κατά 15,2% σε σχέση με το 2011 ενώ για τον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων η εκτίμηση για το 9μηνο του 2013 δείχνει περαιτέρω μείωση 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Ζορμπάς σχολίασε : «Η ασφάλιση αυτοκινήτων παραμένει ένας πολύ σημαντικός κλάδος για την ασφαλιστική αγορά. Το 2012 καταβάλαμε € 758 εκ. αποζημιώσεις χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις που πληρώθηκαν από τους άλλους φορείς της αγοράς, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης. Σημαντικό ζήτημα για τον κλάδο Αυτοκινήτων παραμένει ο έλεγχος κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων που επιβαρύνουν το σύνολο των ασφαλισμένων. Η Τροχαία πραγματοποιεί καθημερινά χιλιάδες ελέγχους ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία ηλεκτρονικού ελέγχου των ανασφάλιστων που αθ λύσει οριστικά το πρόβλημα».

Πρόσβαση στη μελέτη από το site της ΕΑΕΕ : www.eaee.gr

Από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων
της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πληροφορίες: Εύη Τσιούρη, τηλ.: 210 33 34 124
ΕΝΤ. 3291