Στα €146 εκ. οι αποζημιώσεις του κλάδου περιουσίας

03.12.2013

Στα €146 εκ. οι αποζημιώσεις του κλάδου περιουσίας

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατέβαλε € 146 εκ. σε αποζημιώσεις του κλάδου Περιουσίας το 2012, σύμφωνα με μελέτη που κατάρτισε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την Ασφάλιση Περιουσίας έτους 2012.

Το 2012, η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου Περιουσίας εμφανίζεται μειωμένη κατά 4,8% σε σχέση με το 2011 ενώ στο πρώτο 6μηνο του 2013 καταγράφεται αύξηση 1,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, κ. Ν. Βαγιακάκος σχολίασε : «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων που έχουμε αποκτήσει, από κινδύνους όπως η πυρκαγιά, η κλοπή, οι φυσικές καταστροφές κ.ά. αναδεικνύεται ακόμα πιο σημαντική. Σε περιόδους όπου τα οικονομικά είναι περιορισμένα, μια αναπάντεχη και απρόβλεπτη ζημιά είναι πολύ πιο δύσκολο και συχνά αδύνατο να καλυφθεί τόσο από τον ιδιώτη όσο και από τον επιχειρηματία. Η ασφάλιση Περιουσίας είναι μια προσιτή ασφάλιση από άποψη ύψους ασφαλίστρου, η αξία της, όμως, για τον άτομο και τον επιχειρηματία είναι πολύ μεγάλη. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης Περιουσίας που καλύπτουν τις ανάγκες και τις δυνατότητες της σύγχρονης κοινωνίας ».

Πρόσβαση στη μελέτη από το site της ΕΑΕΕ : www.eaee.gr

Από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων
της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πληροφορίες: Εύη Τσιούρη, τηλ.: 210 33 34 124
ΕΝΤ. 3297