Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΕΕ

21.1.2014

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΕΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εταιριών μελών και του προσωπικού της. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπροσώπων των εταιριών – μελών της ΕΑΕΕ, της εποπτικής αρχής, των σωματείων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των εργαζομένων, του ασφαλιστικού Τύπου και φορέων του κλάδου όπως το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών κ.ά.

Την ΕΑΕΕ τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Αθ. Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης, ο βουλευτής κ. Δ. Χατζησωκράτης, Μέλος της Εκτ. Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Ι. Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η κ. Σ. Αδαμοπούλου, Υποδιευθύντρια στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ και άλλοι εκπρόσωποι της οικονομικής ζωής της χώρας και των ΜΜΕ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η κ. Μ. Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ σημείωσε πως αφήσαμε πίσω μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα, τους πολίτες και την ασφαλιστική αγορά αλλά παρά το δυσμενές κλίμα επιβιώσαμε συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο κ. Ν. Μακρόπουλος, Πρόεδρος της Επιτρ. Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ εστίασε στις ρυθμιστικές αλλαγές που διαμορφώνουν ένα αυστηρό και απαιτητικό πλαίσιο για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και τους διαμεσολαβητές και τόνισε πως θα πρέπει να προβλέπεται επαρκής χρόνος για την ομαλή προσαρμογή της αγοράς. Επιπλέον αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της ΕΑΕΕ που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της αγοράς και ιδιαίτερα στη συμμετοχή του κ. Gabriel Bernardino, Προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εποπτών Ασφαλίσεων & Συντάξεων (EIOPA) στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΕΑΕΕ στις 14.2.2014 στο πλαίσιο της Γενικής της Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σημείωσε πως η παραγωγή ασφαλίστρων του 2013 εκτιμάται πως θα κλείσει με μια μείωση λίγο μικρότερη του 10%. Παρότι η αγορά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να ανακάμπτει φαίνεται ο ρυθμός της πτώσης να έχει ανακοπεί, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για επικείμενη ανάκαμψη. Το 2014 η κανονιστική προσαρμογή στις νέες ρυθμίσεις θα ενταθεί και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ασφαλιστικής αγοράς. Όπως ανέφερε ο κ. Σαρρηγεωργίου, η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κανονιστική χιονοστιβάδα, με κύριο άξονα το Solvency II που αν και απαιτεί κόπο, χρόνο και χρήμα, θα φέρει μια νέα εποχή αξιοπιστίας για την αγορά. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ υπογράμμισε πως σημαντικό ρόλο και ευθύνη για την εύρυθμη προσαρμογή στο νέο κανονιστικό πλαίσιο έχουν όλοι οι φορείς, εταιρείες, διαμεσολαβούντες και η εποπτεία.

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2014
Από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων
της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΤ. 3312