Ενημερωτική Εκδήλωση ΟΠΕΜΕΔ - ΕΑΕΕ

15.12.2016

Ενημερωτική Εκδήλωση ΟΠΕΜΕΔ - ΕΑΕΕ

Ενημερωτική Εκδήλωση ΟΠΕΜΕΔ - ΕΑΕΕ - Cover Image

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE), ενημερωτική εκδήλωση για τη Διαμεσολάβηση στον ασφαλιστικό κλάδο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) σε συνεργασία με την ΕΑΕΕ, με στόχο την ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση του ασφαλιστικού κλάδου για το θεσμό της Διαμεσολάβησης.

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ ανοίγοντας την εκδήλωση ανέφερε : «Η ΕΑΕΕ πιστεύει στη χρησιμότητα της διαμεσολάβησης και συμμετέχει ενεργά στον ΟΠΕΜΕΔ από την ίδρυσή του. Θεωρώ ότι στον ασφαλιστικό κλάδο η διαμεσολάβηση θα αποδειχτεί μία αποτελεσματική και χρήσιμη μέθοδος για την επίλυση διαφορών, καθώς είναι ένας τρόπος να αποφύγουμε ακριβές και χρονοβόρες νομικές διαδικασίες, με μία διαδικασία απλή και γρήγορη στην οποία κερδίζουν και οι δυο πλευρές».

Ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ, επισήμανε : «Είναι σημαντικό να υπάρξει διαρκής συνεργασία και σύμπλευση των ασφαλιστικών εταιριών και του ΟΠΕΜΕΔ, προκειμένου να σχεδιαστεί η στρατηγική για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί έμφαση στις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών και θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικά ο θεσμός της Διαμεσολάβησης, ακολουθώντας τις πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι πελάτες τους θα χρειαστούν εξειδικευμένους επαγγελματίες και εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και στα νέα ήθη και τους τρόπους απονομής της δικαιοσύνης».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε και η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Διαμεσολαβητών, τους κ.κ. Σπύρο Αντωνέλο, Δημήτρη Θεοχάρη και Έλενα Κολτσάκη, κατά την οποία έγινε εκτενής αναφορά στη διαδικασία διεξαγωγής της Διαμεσολάβησης στην περίπτωση των ασφαλιστικών εταιριών καθώς επίσης και στην οικονομική αποτίμηση της διαδικασίας. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στα οφέλη που προσφέρει ο θεσμός της Διαμεσολάβησης καθώς και στις διαφορές του από τη δικαστική οδό. Τέλος, έγινε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Διαμεσολάβηση εφαρμόζεται στο εξωτερικό από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΜΕΔ δημιουργήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και από πολύ σημαντικούς φορείς της οικονομικής ζωής και της επιστημονικής κοινότητας με κύριο στόχο τη διάδοση της Διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στο σύνολο του κοινωνικού φάσματος.

 

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2017


Από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων
Πληροφορίες : Εύη Τσιούρη, τηλ. 210 33 34 124
ΕΝΤ. 3679