Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

04.9.2017

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Η πορεία της ασφαλιστικής αγοράς το α’ εξάμηνο του 2017, καταγράφει αύξηση 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Αναλυτικά, η εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα 50 ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της ΕΑΕΕ, που αντιπροσωπεύουν το 97,2% περίπου της συνολικής παραγωγής, για το α΄ εξάμηνο του 2017 έχει ως εξής:

  • Οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν συνολική αύξηση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
  • Οι ασφαλίσεις Ζημιών σημειώνουν αύξηση 1,0% για το ίδιο διάστημα παρουσιάζοντας μικτή εικόνα. Στο θετικό πρόσημο συνεισέφερε ο περιορισμός του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων που παρατηρείται από τον Ιούνιο.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρης Μαζαράκης σχολίασε:

«Η πρόσβαση σε επαρκείς υπηρεσίες υγείας και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης στο μέλλον αποτελούν πρωταρχικές ανάγκες των πολιτών στην Ελλάδα του σήμερα. Η τάση αυτή βλέπουμε να αποτυπώνεται σταδιακά με την αύξηση της ζήτησης προγραμμάτων υγείας, ομαδικών συνταξιοδοτικών και επενδυτικών. Ως κλάδος διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία και συναισθανόμαστε τη βαρύτητα του ρόλου που μας αναλογεί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την δημιουργία σύγχρονων και εξατομικευμένων λύσεων και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ολοένα καλύτερη σχέση κόστους / παροχής. Η Ιδιωτική Ασφάλιση στηρίζει και θα στηρίζει την αξιοπρέπεια του Έλληνα.»

Πρόσβαση στη μελέτη της ΕΑΕΕ : Παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017.

 

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2017


Από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων
Πληροφορίες : Εύη Τσιούρη, τηλ. 210 33 34 124
ΕΝΤ. 3750