Καλώς ήρθατε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ

09.1.2013

Καλώς ήρθατε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ

Καλώς ήρθατε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ - Cover Image

Αγαπητοί φίλοι, ο κόσμος μας αλλάζει, και κινείται με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς, που τους ορίζει η τεχνολογική εξέλιξη. Η επικοινωνία μας αλλάζει, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας.

Χαιρόμαστε λοιπόν ιδιαίτερα που σήμερα εγκαινιάζουμε το ανανεωμένο site της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κι πιστεύουμε ότι θα βρείτε χρήσιμο. Γιατί η ανάγκη για ασφάλιση δεν αλλάζει!

Η Ιδιωτική Ασφάλιση με καθοριστικό ρόλο στη σύγχρονη διεθνή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα, αποτελεί θεσμό για την κοινωνία αγγίζοντας όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής και επιχειρηματικότητας.

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι μια  αγορά αναπτυσσόμενη, με  αδιαμφισβήτητα ανεκτίμητη συμβολή στην ελληνική κοινωνία και οικονομία καθώς αποτελεί :

  • μεγάλο θεσμικό επενδυτή με πάνω από € 11 δισ. επενδύσεις στην Ελλάδα.
  • σταθεροποιητικό παράγοντα με πάνω από € 3 δισ. σε αποζημιώσεις σε ετήσια βάση
  • μεγάλο εργοδότη προσφέροντας 25.000 θέσεις εργασίας συνολικά.
  • σημαντική πηγή φορολογικών εσόδων για το Κράτος αποδίδοντας ετησίως € 500 εκ. φόρους στο ελληνικό Κράτος.
  • μοχλό ανάπτυξης συγγενών τομέων

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική ασφαλιστική αγορά διανύει μια περίοδο σημαντικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, με σημαντικότερες αυτές της αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον κλάδο (Solvency II) και της ισχυροποίησης της εποπτείας, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή. Αλλαγές οι οποίες θωρακίζουν την αξιοπιστία της και διασφαλίζουν τη φερεγγυότητά της.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται καθημερινά η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και εκσυγχρονίζεται συνεχώς με στόχο την προσφορά αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών που ανταποκρίνονται  στις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα πολίτη και επιχειρηματία .
 

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου 

Πρόεδρος Δ.Σ.