Εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΕΑΕΕ

23.1.2013

Εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΕΑΕΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταιριών – μελών της ΕΑΕΕ, των σωματείων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των εργαζομένων, του ασφαλιστικού Τύπου και φορέων του κλάδου όπως το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών κ.ά.

Επιπλέον, την ΕΑΕΕ τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Χρ. Σταϊκούρας, Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών, οι βουλευτές κ. Μ. Βορίδης και Δ. Χατζησωκράτης, ο κ. Ε. Ζερβέας, Συνήγορος του Καταναλωτή, ο Ι. Χατζηθεοδοσίου Γεν. Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας και των ΜΜΕ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ σημείωσε πως αφήσαμε πίσω μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα, τους πολίτες και την ασφαλιστική αγορά και είμαστε έτοιμοι για μια νέα χρονιά η οποία ελπίζουμε πως θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη τόσο για τη χώρα όσο και για την ασφαλιστική αγορά. Παρά τις αντιξοότητες, δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας και την πίστη μας στην προοπτική και το μέλλον της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Γιώργος Κώτσαλος, ανέφερε πως μέσα στη χρονιά που πέρασε απομακρύνθηκαν τα κακά σενάρια σχετικά με το μέλλον της χώρας. Φυσικά χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους και ιδιαίτερα από την Πολιτεία για να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και να ανακάμψει το κλίμα αλλά πλέον γνωρίζουμε καλύτερα που βαδίζουμε. Αναφερόμενος στην πορεία της ασφαλιστικής αγοράς κατά το 2012, ο κ. Κώτσαλος σημείωσε πως η ασφαλιστική εργασία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική δραστηριότητα δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την κρίση. Όμως, παρά τις δυσκολίες του οικονομικού κλίματος ο ασφαλιστικός κλάδος συνεχίζει να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά αποδεικνύοντας την αντοχή του στα δύσκολα. Κλείνοντας, ο κ. Κώτσαλος τόνισε πως έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία και το μέλλον διαγράφεται ελπιδοφόρο τόσο για τη χώρα όσο και για την ασφαλιστική αγορά.

Από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων
της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΤ. 3195